insitu_uutiskirje

Kumppanuudesta tehokkuutta

Tapahtuma-alalla toimistot elävät pääosin projekti kerrallaan ja asiakkaita on laajasti kaikilta mahdollisilta toimialoilta. Briiffejä tulee sisään, niihin tuotetaan ratkaisu useasti toimiston sisällä ja tarjotaan valmis projekti asiakkaalle ostettavaksi, joskus hyvinkin lyhyellä varoitusajalla ja lähellä olevaan tarpeeseen.

Me uskomme, että kumpikin osapuoli, toimittaja ja asiakas, hyötyisivät määräaikaisesta tai toistaiseksi jatkuvasta kumppanuudesta. Mitäpä jos tuleviin tapahtumiin löytyisi ratkaisut ilman turhaa kiirettä? Entäpä  jos ratkaisuja kehitettäisiinkin yhdessä eikä odotettaisi jonkun toisen miettimää valmista ehdotusta, joka ei ehkä olekaan yrityksen näköinen ja tapainen?

Ideointia voidaan tehdä asiakkaan kanssa. Suunnitelmallisesti tehtynä se on tehokasta ja erittäin hyödyllistä. Ideoiden jalostaminen edelleen, budjetointi, testaaminen jne. on työtä, jonka tapahtumatoimisto voi tehdä itse asiakkaan keskittyessä omaan ydintoimintaansa. Oikea suunta on jo löydetty yhdessä!

Mitä hyötyä?

Asiakkaan ajankäyttö tehostuu, eikä usean toimiston briiffaukseen tai kilpailutukseen tarvita aikaa ja resursseja. Mikäli tapahtumatoimijalla on riittävästi asiantuntemusta, saa asiakas myös proaktiivisesti kehitysideoita tapahtumien toteuttamiseen. Syntyisi täysin uusia ratkaisuja markkinoinnin, henkilöstön tai asiakassuhteiden hoitamisen tarpeisiin.  Toimintasuunnitelmaan jo kuuluvia tapahtumiakin kehitettäisiin pitkäjänteisemmin, eikä eletä vain vuosi kerrallaan, tapahtumasta tapahtumaan.

Tapahtumatoimistolle kumppanuudet mahdollistaisivat tarkempaa ja parempaa resurssointia, joka on suoraan yhteydessä palvelun laatuun. Samoin uusien työntekijöiden sisäänajoon saataisiin suunnitelmallisuutta. Tämä on yhtälailla tapahtumatoimiston kuin asiakkaankin etu.

Toki haasteena asiakkailla on löytää se oikea ja uskallusta luottaa kysytään. Alallamme on paljon ja kaikenlaisia toimijoita. Kun se oikea löytyy, siitä kannattaa pitää kiinni. Vai mitä?

Kysy meiltä lisää kumppanuudesta!
Ota yhteyttä

CASE: Idea, jolla on merkitystä

 

Tapahtumatuotanto Insitu Oy ja Pirkanmaan Osuuskauppa tekivät yhteistyötä koko kesän projektissa, jonka lopputuloksena lahjoitettiin 101 087€ Taysin lastensairaalalle.

Pirkanmaan Osuuskauppa kaipasi toteutussuunnitelman päätökselleen lahjoittaa merkittävä summa Taysin lasten ja nuorten sairaalalle. Tavoitteena oli osallistaa kesän aikana mahdollisimman moni asiakasomistaja toimimaan hyvän asian puolesta. Tavoitesummaksi asetettiin huimat 100.000€.

Insitu ideoi kiertueen, joka perustui reaktiopelin pelaamiseen. Reaktiopeli oli tässä projektissa iso seinäke, jossa eri tahtiin syttyviä valopainikkeita tuli ehtiä painamaan mahdollisimman monta sammuksiin. Jokainen painallus kerrytti lahjoituspottia euromääräisesti. Näin potti määräytyisi täysin asiakkaiden osallistumisaktiivisuuden mukaan. Kiertue kävi kesän aikana useassa Pirkanmaan Osuuskaupan toimipaikassa ja kylätapahtumassa. Yhden painalluksen arvoksi laskettiin tapahtumapaikkojen määrän, promootioajan sekä tavoitepotin muodostamalla yhtälöllä yksi euro. Tarvittiin siis huikeat satatuhatta painallusta tavoitteen saavuttamiseksi. Kesän alussa liikkeelle lähdettiinkin luottavaisesti ja tavoite kirkkaana mielessä.

Projekti sai nimekseen Näppäile Hyvää. Vaikka kiertueen idea olikin kohdata ja aktivoida asiakkaita face-to-face, oli myös tavoitteena saada heidät kiinnostumaan projektista ja seuraamaan kampanjan etenemistä netissä. Kiertueen nettisivuilla pystyi seuraamaan koko ajan saldon kehittymistä reaaliajassa. Sivustolta löytyi lisäksi kiertueen aikataulu, tunnelmia ja osallistujien jakamia kuvia ja fiiliksiä. Sivusto keräsikin tuhansia kiinnostuneita kävijöitä.

Kesän lopulla, viimeisen tapahtuman jälkeen potin laskuri näytti 101 087€ – siis juurikin mitä lähdettiin tavoittelemaan! Uskomaton suoritus kiertueeseen osallistuneilta ihmisiltä, Pirkanmaan Osuuskaupan henkilöiltä ja Insitun väsymättömältä kiertuetiimiltä!

Summan lahjoitushetki koitti syyskuun loppupuolella. Kiitos Pirkanmaan Osuuskauppa.

 

insitu_uutiskirje_footer

 Lue myös